Gids

Betaalde of gratis hosting?

Ons advies is ondubbelzinnig – je moet kiezen voor een betaalde hosting, ook als je een arme student bent. Omdat gratis hosting meestal niet stabiel is, niet flexibel in instellingen en de advertenties op uw site plaatst. Bovendien hebben we een beoordeling van providers met een proefperiode waarin u gratis betaalde hosting kunt proberen (tot 50 dagen). Maar als u uw site echt op gratis hosting wilt plaatsen, kies dan uit de meest bekende gratis providers.

De keuze van hosting op basis van websiteverkeer

Simpele websites
Voor een blog, een persoonlijke pagina, een visitekaartjessite, een online winkel, een forum, een bedrijfssite met minder dan 1.500-3.000 mensen per dag, moet je kiezen voor shared hosting. De meeste moderne sites van primair en secundair niveau bevinden zich op zo’n hosting. De essentie is dat er op één krachtige server sites van verschillende clients zijn en dat de bronnen (processor, geheugen en schijfruimte) worden gedeeld. Als deze optie bij u past, bekijk dan onze gedeelde web hosting (meest populaire tarieven: 2 – 10 EUR per maand).

Middelgrote websites
Voor het Forum, de online winkel, de Portal met 3000-10000 mensen / dag, is VPS-hosting (virtuele dedicated server) geschikt. Dit is dezelfde virtuele hosting (een server die veel sites van verschillende clients host), maar er wordt een vast aantal serverbronnen voor u toegewezen. De beoordeling van providers met de beste (naar onze mening) VPS-hosting is hier (de meest populaire tarieven: 9 – 75 EUR per maand).

Hoogwaardige laadwebsites
Gebruik voor sites met meer dan 10.000 bezoekers per dag een speciale server (Dedicated). Dit houdt in dat uw sites de server volledig gebruiken en met niemand delen. Dit is de duurste technologie, die nogal ingewikkeld is om in te stellen. U kunt hosting providers met deze service vinden in de overeenkomstige classificatie Dedicated Servers (de meest populaire configuraties: 115-350 EUR per maand).

Op welke opties moet ik letten bij het kiezen van een hosting?

Schijfruimte – hoe meer ruimte, hoe duurder hosting zal kosten. Voor een gewone site is 1-2 GB voldoende.

Een aantal websites en technologieën – de meeste moderne sites gebruiken de programmeertaal PHP en de MySQL-database. Als u meerdere sites wilt hosten, zorg er dan voor dat in het geselecteerde tariefplan het aantal sites gelijk is aan het aantal databases. Als uw site geen databases nodig heeft, kunt u zonder MySQL-ondersteuning zoeken naar een goedkoper tarief.

Windows- of Linux-hosting?

De meeste webmasters hosten hun sites op Linux-hosting en daarom bieden de meeste providers dergelijke hosting standaard aan. Daarom, als u geen speciale vereisten heeft, kies dan voor het Linux-platform, omdat het Linux-besturingssysteem goedkoper of over het algemeen gratis is (meestal), en het sluit ook sneller beveiligingslekken.

Advies van hostingexperts

  • Neem geen contact op met providers die een visueel slechte site hebben en laat u niet misleiden door het feit dat ze zeer lage prijzen hebben. Dergelijke providers bieden doorgaans technische ondersteuning door één persoon en sites van gebruikers zijn constant traag of ontoegankelijk.
  • Bekijk recensies over providers en trek daaruit uw conclusies. Maar zorg ervoor dat de beoordelingen van echte mensen zijn (we publiceren beoordelingen pas nadat we het sociale netwerk hebben geautoriseerd en hebben gecontroleerd of de persoon echt is). Heel vaak schrijven providers beoordelingen over zichzelf, met behulp van marketeers of bots.
  • De kwaliteit van de ondersteunende service, snelheid en betrouwbaarheid van de hosting zijn zeer subjectieve parameters, dus zelfs als je goede recensies hebt gelezen, haast je niet om een ​​jaar van tevoren te betalen voor hosting – betaal maandelijks en probeer het .
  • Als de provider documenten nodig heeft, is dit normaal, omdat deze u zullen helpen uw account terug te krijgen als het wordt gestolen. Maar stuur documenten alleen naar betrouwbare providers met duizenden klanten. Als u gevoelig bent voor uw persoonlijke gegevens, kunt u gemakkelijk goede en grote providers vinden die geen documenten nodig hebben, er zijn er veel op de markt.
  • Let op hoeveel klanten de hoster heeft. Vertrouw degenen met meer dan 10.000-20000 gebruikers.
  • Zorg ervoor dat de provider 24/7 ondersteuning heeft. Het is raadzaam om een ​​livechat en een gratis telefoonnummer te hebben.