Wat kun je allemaal doen met een AR filter?

Misschien heb je er wel eens van gehoord; augmented reality, ook wel toegevoegde realiteit genoemd. Maar wat is een augmented reality filter nou precies? En hoe zou je het kunnen gebruiken? We hebben alles wat je moet weten over AR voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Wat is een AR filter?

De term toegevoegde realiteit zegt al iets over wat je met een AR filter zou kunnen doen. Een element toevoegen aan de realiteit. Dit is een techniek die steeds vaker ingezet wordt in allerlei industrieën. Zo is AR al tijden erg populair in de gaming industrie. Je komt AR filters vaker tegen dan je denkt. Op verschillende social media kanalen heb je namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van dit soort filters. Gebruik jij ze ook wel eens?

AR en marketing

De mogelijkheden van AR zijn eindeloos. AR is bijvoorbeeld een erg populaire keuze om in te zetten bij marketing campagnes omdat ze mensen op een interactieve manier uitnodigen om meer te weten te komen over een merk. Je kunt het inzetten om mensen te overtuigen of simpelweg kennis te laten maken met een merk. Zo kun je tegenwoordig op voorhand al zien of een bank goed in je woonkamer staat met behulp van een handige AR filter. Er zijn ook kledingmerken die een filter gecreëerd hebben waarmee je kunt zien hoe bepaalde kleding je zal staan. De filters zorgen voor veel gemak en een stukje extra zekerheid onder potentiële klanten. Potentiële klanten hoeven niet meer perse naar een winkel om kleding te passen en de kans is klein dat je op deze manier een bank uitzoekt die toch niet mooi in de woonkamer blijkt te staan. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de verschillende manieren waarop een AR filter ingezet kan worden in de marketing industrie.

AR als hulpmiddel om trainingen te geven

Daarnaast kan augmented reality ook ingezet worden om personeel mee op te leiden. Met behulp van de filters kunnen situaties weergegeven worden die in werkelijkheid voor zouden kunnen komen. Deze filters kunnen gemaakt worden op basis van de input van bepaalde theorie. Dit zorgt ervoor dat bepaalde acties ook een logische reactie zullen hebben. Je kunt dus een scenario creëren die ook in het echte leven voor zou kunnen komen. AR trainingen worden onder andere gebruikt in de gezondheidszorg. 

Leave a Reply