Top 3 beste wordpress hosting

Als startende website beheerder, wil je er graag voor zorgen dat jouw website bij een goed hostingbedrijf gehost wordt. In dit artikel wordt ingegaan op de drie beste wordpress hosting aanbieders. Er zijn een paar variabelen waarop je de beste hosting voor jouw wordpress website kan onderscheiden. Welke hosting de beste hosting is voor jou, hangt af van wat het doel van de wordpress website is. Ga je bijvoorbeeld voor de goedkoopste, of ga je voor de mogelijkheden die geboden worden. In Nederland zijn alleen al 26 grote hosting bedrijven actief. Door het grote aanbod kan het onoverzichtelijk worden, welke nu geschikt is voor jou. Er wordt op drie hosting aanbieders ingegaan, deze worden vergeleken op prijs en kwaliteit. 

De prijs van wordpress hosting 

De top drie die vergeleken gaat worden zijn, Siteground, Mijn.host en Kinsta. Dit zijn momenteel de best aangeschreven en beoordeelde hosting aanbieders, als het gaat om wordpress hosting.

  1. SiteGround

Als eerste gaan we kijken naar Siteground. Siteground biedt de hosting aan voor €12,99 per maand. Dit is het goedkoopste pakket wat je kunt kiezen bij Siteground, ook wel het startup pakket genoemd. Siteground biedt ook geavanceerdere pakketten aan. Namelijk het zogeheten growbig pakket, dit pakket wordt aangeboden voor €22,99 per maand. Tot slot bieden ze het zo geheten gogeek pakket aan, dit pakket kost €34,99 per maand. Hoe duurder pakket je neemt hoe meer mogelijkheden je krijgt bij deze aanbieder. 

  1. Mijn.host

Als tweede gaan we kijken naar Mijn.host. Ook Mijn.host biedt meerdere pakketten aan. In tegenstelling tot Siteground biedt Mijn.host niet drie maar vier pakketten aan. Het eerste pakket, is het zogeheten starter pakket. Het starter pakket kost €3,99 per maand. Het tweede pakket wat Mijn.host aanbied, is het zogeheten basic pakket. Het basic pakket kost €7,99 per maand. Het derde pakket wat Mijn.hosting aanbiedt, is het zogeheten advance pakket. Het advance pakket kost €12,99 per maand. Tot slot biedt Mijn.host ook nog het zogeheten ultimate pakket aan. Het ultimate pakket kost €16,99 per maand. 

  1. Kinsta 

Als laatste wordpress hosting kijken we naar Kinsta. Kinsta biedt maar liefst tien verschillende pakketten aan. Als eerste pakket bieden ze het starter pakket aan. Het starterspakket kost $30,- per maand. Als tweede pakket biedt Kinsta het pro pakket aan. Het pro pakket kost $60,- per maand. Vervolgens biedt kinsta maar liefst vier business pakketten aan. Hiervan kost het eerste pakket $100,-, het tweede pakket $200,-, het derde pakket $300,- en het vierde pakket $400,- per maand. Tot slot biedt Kinsta ook nog vier enterprise pakketten aan. Van de enterprise pakketten kost de eerste $600,-, de tweede $900,-, de derde $1200,- en de vierde $1500,- per maand. 

De beste prijs voor de kwaliteit      

Zoals te zien is in het vorige stuk, lopen de prijzen van de verschillende aanbieders flink uiteen. Maar welke van de drie hosting aanbieders zijn nu het geld waard. Om hier een beter inzicht in te krijgen kijken we naar de klantbeoordelingen. Voor het gemak houden we dezelfde volgorde als bij de prijsvergelijking aan. De klantenbeoordeling van Siteground staat op een gemiddelde van 8.7. De klantenbeoordeling van Mijn.host staat op een gemiddelde van 9.2. En de gemiddelde klantenbeoordeling van Kinsta staat op een gemiddelde van 8. Hieruit is te zien dat Mijn.host het best beoordeeld is en ook het goedkoopst aangeboden wordt. Het nadeel van de beoordeling is, dat de prijs ook meegenomen wordt. Aan de andere kant laat dit wel goed zien hoe goed de kwaliteit is in verhouding met de prijs. Dus als startende ondernemer is Mijn.host zeker een goede keuze. Maar bij Kinsta is de beoordeling een 8 ondanks Kinsta aanzienlijk duurder is als de andere twee. Dit wil zeggen dat Kinsta ondanks deze heel duur is in vergelijking, kwalitatief wel heel goed moet zijn. Als Kinsta geen kwaliteit tegenover de hoge prijs heeft staan, zou het ook niet beoordeeld worden met een 8. Dus als je een geavanceerde website hebt die voornamelijk uit is op kwaliteit, dan is Kinsta een goede optie.

Conclusie 

Aan het eind van de rit is er niet een wordpress hosting die beter is voor iedereen. Welke wordpress hosting beter is voor jou website is afhankelijk van het doel wat je ermee wilt bereiken. Als je een startende onderneming hebt, kun je beter voor Mijn.host of voor Siteground kiezen. Wanneer je wat verder ben met de website en je hebt een uitstekende wordpress hosting nodig, dan kun je wanneer er budget voor is kiezen voor Kinsta.