Top 5 goedkoopste hosting aanbieders

Ben je benieuwd naar de goedkoopste hosting aanbieders die in Nederland aangeboden wordt. Maar is de prijs wel het enige waar je naar moet kijken. Op deze pagina gaan we kijken naar de top vijf goedkoopste hosting aanbieders. Maar voor het gemak gaan we ook kijken naar de verschillen in kwaliteit en verschillen in service, binnen de top vijf goedkoopste hosting aanbieders anno 2022.   

Top 5 in prijs 

Als we gaan kijken naar de vijf goedkoopste hosting aanbieders dan staat op dit moment, Yourhosting bovenaan. Op het moment van schrijven van deze vergelijking bedraagt de service van Yourhosting, €1,- per maand. Normaal gesproken kost Yourhosting €10,- maar is nu in de aanbieding voor maar €1,-. De volgende in de lijst is Cloud86. Cloud86 biedt de hostingdienst aan voor €1,95. Ook bij Cloud86 hebben ze momenteel een aanbieding. Wanneer Cloud86 geen aanbieding voert, kost de hosting €5,95. Na Cloud86 komt Mijn.host. Mijn.host biedt momenteel de hosting aan voor €1,99, maar ook deze aanbieder voert momenteel een actie. Mijn.host kost zonder actie €3,99. Na Mijn.host komen we uit bij Hostinger. Hostinger heeft op het moment de aanbieding lopen voor €1,99, maar ook dit is weer een lopende actie op dit moment. Wanneer hostinger geen actie heeft, kost de hosting €5,99. Tot slot komen we uit bij de hosting van Siteground. Siteground heeft op het moment net als de rest een aanbieding lopen. Deze aanbieding bedraagt €3,99, en wanneer deze niet in de actie is kost Siteground €12,99. 

Om het overzichtelijk te maken een korte samenvatting. Voor het gemak wordt er gekeken naar welke hosting goedkoper is, zowel wanneer de korting wel van kracht is en wanneer de korting niet van kracht is. Links de bedragen in de aanbieding en rechts zonder de aanbieding.
1. Yourhosting. Voor €1,- 1.Mijn.host Voor €3,99

2. Cloud86. Voor €1,95 2.Cloud86 Voor €5,95

3. Mijn.hosting Voor €1,99 3.Hostinger Voor €5,99

4. Hostinger Voor €1,99 4.Yourhosting Voor €9,99

5. Siteground Voor €3,99 5.Siteground Voor €12,99 

Top 5 in kwaliteit 

Naast de prijs is het ook verstandig om, de kwaliteit van een hosting aanbieder mee te nemen in jouw besluit. Een goedkope aanbieder hoeft niet per se de beste te zijn, daarom is het belangrijk om zowel prijs als kwaliteit mee te laten wegen. In sommige gevallen betaal je iets meer, maar heb je bijvoorbeeld wel een veel betere service. Als we kijken naar dezelfde hosting aanbieders als bij de prijsvergelijking, kun je een idee schetsen welke kwaliteit je bij welke prijs krijgt. Als je kijkt naar de algemene reviews dan hebben de hosting aanbieders de volgende cijfers gekregen, voor het gemak zet ik ook de reguliere prijs die gehanteerd wordt erachter.

1. Cloud86 Beoordeeld met 9.3 Prijs €5,95

2. Mijn.host Beoordeeld met 9.2 Prijs €5,99

3. Siteground Beoordeeld met 8.7 Prijs €12,99

4. Hostinger Beoordeeld met 8.3 Prijs €9,99

5. Yourhosting   Beoordeeld met 8.3 Prijs €3,99

In deze beoordeling zijn een aantal maatstaven gehanteerd. Namelijk de prijs, het productaanbod, de extra functionaliteiten, de servers en prestatie, de hulp en klantenservice en de ervaringen van gebruikers. Om een betere prijs-kwaliteit te kunnen bepalen die past bij jou, kun je kijken naar welke factoren voor jou het meest van belang zijn. 

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een webhosting zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. De laagste prijs is niet altijd de beste optie, dit hangt af van de situatie en het doel wat je wil bereiken. Wil je bijvoorbeeld een webhosting, maar heeft de service verder geen effect op jouw doel. Dan kun je voor de goedkoopste kiezen. Deze is niet het best beoordeeld maar binnen deze lijst ook niet slecht beoordeeld. Maar ben je opzoek naar een webhosting met bijvoorbeeld meer functionaliteiten, of met een hoger productaanbod. Dan kun je beter kiezen voor een webhosting die iets duurder is, maar wel meer mogelijkheden biedt. Ook kunnen we de conclusie trekken dat duurder ook niet altijd beter is. Aangezien de duurste in de lijst op de derde plek staat op de beoordelingslijst. Om echt te bepalen welke hosting het beste is voor jou, moet je nagaan wat je doel is. Ben je echt uit naar de goedkoopste of investeer je liever iets meer voor meer mogelijkheden.