3 Soorten HR-software om jouw bedrijf van de grond te krijgen

In welke fase van jouw bedrijf je dan ook bent, tegenwoordig is één ding zeker: jouw organisatie heeft HR-software nodig om te kunnen blijven draaien. Zelfs met een klein team aan werknemers kan het moeilijk zijn om alle HR-processen up-to-date te houden, en naarmate bedrijven groeien en veranderen, veranderen ook hun HR-behoeften. Het is dus belangrijk te weten wanneer in speciale HR-software moet worden geïnvesteerd. Deze blog is bestemd voor startende ondernemingen en ondernemingen met een klein aantal werknemers die hun HR-software op orde willen hebben. 

1. Salarisadministratiesoftware 

Salarisadministratiesoftware is de ideale HR-oplossing voor bedrijven om de lonen en salarissen van hun werknemers bij te houden en de loonlijsttaken te automatiseren. Dankzij deze software kan het totale loon worden berekend, het juiste bedrag van de bankrekening van de onderneming afgehouden worden en het salaris met één druk op de knop naar de werknemers worden overgemaakt. Bovendien is salarissoftware ook geschikt om belastingen te betalen en rapporten te genereren om de loonkosten in de loop van de tijd bij te houden. Salarissoftware zou de voornaamste HR-software moeten zijn voor startende bedrijven, want het creëert orde, gemak en is kostenbesparend.

2. Personeelsbeheersoftware 

Dit soort HR-software houdt de gegevens bij van elke werknemer in een organisatie, zoals naam, adres, functietitel en supervisor, maar ook arbeidsverleden en kwalificaties. Personeelsbeheersoftware bewaart deze informatie in een veilige, gemakkelijk te beheren database. In plaats van het één voor één invoeren en bijwerken van informatie over werknemers, wat tijdrovend en foutgevoelig kan zijn, houdt een speciaal HR-systeem alle werknemersinformatie bij. 

3. Tijdregistratiesoftware

Met tijdregistratiesoftware beschik je als bedrijf over een slim systeem voor het opslaan van tijd- en aanwezigheidsinformatie. Bovendien is het ideaal voor het genereren van rapporten en moet het een functie bieden waarmee werknemers zelf aan het werk kunnen, hun uren kunnen opgeven en inzien, en verlof kunnen aanvragen. 

Het is van essentieel belang dat je als bedrijf beschikt over tijdregistratiesoftware die de urenroosters kan optimaliseren op basis van beschikbaarheid en vraag, en die automatisch via e-mail of sms aan de werknemers meedeelt om het absenteïsme tot een minimum te beperken.

Alle personeelszaken op één centrale plek

Ben je op zoek naar personeelssoftware dat al deze zaken kan oplossen in één systeem? Creëer dan inzicht in je organisatie met de personeelsadministratie software van Apployed, het complete personeelssysteem op één centrale plek. Probeer HR software van Apployed gratis of start met een maandelijks opzegbaar abonnement. 

Leave a Reply