Hoe kan je een baan op afstand vinden? – 4 Vitale Tips

Het kan moeilijk zijn om een baan op afstand te vinden en de aandacht te trekken van werkgevers die zich niet in jouw lokale omgeving bevinden. Dit komt omdat veel werkgevers lokale kandidaten geschikter en gemakkelijker vinden om mee te werken dan kandidaten die naar een andere plek zijn verhuisd. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel; in veel beroepen is werken op afstand ideaal en wordt het zelfs verwelkomd! In dit artikel geven we enkele tips over hoe je effectief op afstand naar een baan kunt zoeken.

1. Concentreer je op jouw zoektocht naar een baan

Een van de beste manieren voor het vinden van een baan die afstand kan worden uitgevoerd, is het doorzoeken van vacatures en het gebruik van de diverse zoekopties. Als er een mogelijkheid is om thuis of op afstand te werken, wordt dat meestal vermeld en kun je jouw zoekopdracht aanzienlijk optimaliseren. Het is ook een goed idee om je in te schrijven voor verschillende nieuwsbrieven van vacaturesites. Op die manier word je direct op de hoogte gebracht van nieuwe mogelijkheden.

2. Laat zien dat je flexibel bent

Wat je kunt doen om te laten zien dat telewerken voor jou een no-brainer is, is door jouw flexibiliteit te tonen tijdens het sollicitatiegesprek en dat volhoudt nadat je bent aangenomen. Laat zien dat communicatie gemakkelijk kan zijn, bijvoorbeeld via Whatsapp of andere digitale platforms, zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent gevestigd. Zorg er ook voor dat de werkgever volledig op de hoogte is van jouw situatie en informeer hem over de voordelen die werken op afstand voor jou en het bedrijf kan opleveren.

3. Concentreer je op de vakgebieden die werken op afstand populair hebben gemaakt.

Denk dat het nooit te laat is om iets nieuws te leren! Zelfs als je geen ervaring op dit gebied hebt, kun je verschillende opleidingsmethoden gebruiken om een baan te vinden met flexibele uren en telewerkmogelijkheden. Dus probeer werkvelden te vinden waarvoor je helemaal niet in de lokale omgeving van het bedrijf hoeft te wonen. Denk bijvoorbeeld aan een baan in de informatie- en communicatietechnologie, waarbij je in de ICT detachering terecht zou kunnen komen, of misschien ga je liever als copywriter aan de slag? Maak een lijst van banen met flexibele werktijden en kijk welke het beste bij je past.

4. Maak gebruik van jouw persoonlijk netwerk

Als je je persoonlijke contacten gebruikt om voet aan de grond te krijgen in een organisatie, kun je je interne contacten vragen om je te steunen door een senior manager te vertellen dat je op afstand wilt werken. Bovendien is jouw persoonlijke netwerk een uitstekende bron van tijdig advies. Als iemand je bericht op de sociale media leest over jouw zoektocht naar telewerk, dan kunnen ze direct contact met je opnemen!

Leave a Reply