Hoe vind ik het juiste CRM systeem voor mijn organisatie?

De ontwikkeling van online systemen heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde bedrijfsvoering anno 2021 een stuk gemakkelijker is dan dat deze in het verleden was. Dit komt doordat de systemen werkzaamheden over het algemeen overzichtelijker, makkelijker en beter te automatiseren maken. Toch hebben deze systemen ook voor enige verwarring gezorgd. DIt komt met name doordat er zo ontzettend veel verschillende systemen op de markt zijn. De gemiddelde ondernemer weet inmiddels niet meer welk systeem hij nou wel of niet nodig heeft. Een systeem dat echter iedere ondernemer in ieder geval wél nodig heeft is een CRM systeem. In deze blog vertellen we je daarom graag hoe je het ideale CRM systeem vindt voor jouw organisatie!

Eigen behoeften in kaart brengen

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel CRM systemen die je kunt gebruiken. Doordat al deze systemen zich van elkaar proberen te onderscheiden zal het lijken alsof de opties oneindig zijn wat betreft de functionaliteiten van de CRM systemen. Het is daarom belangrijk dat je voorafgaand aan de aanschaf je eigen behoeften in kaart brengt. Je kunt dit het beste doen aan de hand van bijvoorbeeld een vergelijkingssite. Hier kun je goed in kaart brengen wat de reguliere mogelijkheden zijn en kun je voor jezelf bepalen of je hier behoefte aan hebt. Nadat je een goed beeld hebt van je eigen behoeften kun je overgaan tot de volgende stap, vergelijken!

CRM systemen vergelijken

Een van de belangrijkste aspecten van het CRM systeem vergelijken is dat je dit doet op een onafhankelijke website. Zo krijg je een zo neutraal mogelijk beeld van de verschillende CRM systemen. We raden je aan om tijdens het vergelijken op zoek te gaan naar een stuk of drie systemen. Deze kun je dan alle drie proberen om zo het systeem te vinden dat het beste bij jou past. Over het algemeen hebben de systemen een proefperiode van bijvoorbeeld 30 dagen. Nadat je de drie systemen 30 dagen in gebruik hebt gehad kun je als het goed is voor jouw onderneming concluderen welk systeem het beste binnen jouw organisatie past. 

Leave a Reply